Ανύπαρκτα εμπόδια...

 

  Θα το πω κι ας φανεί σκληρό: Υπάρχουν άνθρωποι που απλά λατρευουν να δυσκολεύουν τη ζωή τους. Να την δυσκολεύουν όχι για κάτι ουσιαστικό, αλλα για να βρίσκουν δικαιολογία να κλείνονται στο καβούκι τους. Εαν ένας άνθρωπος σου λείπει και ξέρεις οτι μπορεί να σου προσφέρει πολλά όμορφα πράγματα, κάνε το βήμα και βάλε τον στη ζωή σου. Ακόμη κι αν τα έκανες θάλασσα. Το να προστατεύουμε τον εγωισμό μας πιο πολύ απο τα συναισθήματά μας είναι μία πολύ νοσηρή κατάσταση, που είτε κόβεται μία και καλή ή ... ποτέ.
 Σταμάτα να αναλογίζεσαι τα λάθη, τις πιθανές συνέπειες εαν διεκδικήσεις τον άνθρωπο αυτό ξανά, και πάρε απλά την απόφαση να φερθείς αυθόρμητα και ειλικρινά. Εαν ειλικρινά θέλουμε κάτι στη ζωή μας, και δεν το διεκδικούμε για διάφορους χαζούς λόγους που προβάλλουν οι φοβίες και οι ανασφάλειές μας, ας σκεφτούμε πόσο μικρή είναι αυτή η ζωή και πόσο σπάνιο είναι να βρούμε κάτι που πραγματικά θα μας συγκινήσει και θα μας αγγίξει.
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα...Οι λαβύρινθοι υπάρχουν μόνο στο χαζό μυαλό μας.
Και πολλές φορές, αυτά που νομίζουμε οτι υπάρχουν μπροστά μας ως βουνά απο εμπόδια, δεν είναι παρα ψεύτικοι ανεμόμυλοι..και εμείς δεν είμαστε παρα  Δον Κιχώτες..               Σ.

 

          Πηγή κειμένου: http://apostagmatakardias.blogspot.gr/2011/11/blog-post_28.html

2 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Πόσο όμορφα τα λέει η Σταυρούλα...
Και μπαίνει βαθιά στην ουσία.

Καλό μεσημέρι Έλλη μου!

Έλλη είπε...

Καλησπέρα Σεβάχ...ναι και χαίρομαι που την γνωρίζω γιατι είναι πολύ ωραίος άνθρωπος....καλό βράδυ...